Treceți la conținutul principal

Ce îți recomand în martie de la Herg Benet


Niciodată nu se zbat mai mult editurile să ofere reduceri peste reduceri ca-n luna martie, atunci când fiecare se întrece pe sine în oferte la care chiar nu poți rezista. Probabil că ne știu pe noi, femeile, drept ființe care nu se abțin de la ceea ce-și doresc. Așa că în luna mărțișorului beneficiem de reduceri de 45% la cărțile scrise de femei pe care le comandăm de pe site-ul editurii în intervalul 1-8 martie.


Eu vă recomand 5 cărți pe care le-am citit sau le voi citi în perioada următoare din buchetul frumos de cărți scrise de femei pe care ni-l oferă Herg Benet până pe 8 martie. 



Cartea se află deja la a II-a ediție, iar eu sunt atât de obsedată de ea poate și pentru că nu am apucat încă să o citesc integral. Însă din ce am frunzărit pe profilul autoarei și-n preview-ul editurii, e o carte minunată, absolut minunată, așa cum îmi dă și Anda impresia, admirând-o din umbră pe Facebook. Pare cel mai bun om din lume, iar cartea trebuie să fie pe măsură.



Pentru că e luna iubirii de după luna iubirii (eh, februarie și martie sunt făcute numai să te bălăcești în miere), recomand iubirea atipică din Păpușile, povestea a două fete extraordinare și simpatice care nu sunt deloc așa cum și le-ar dori ceilalți. E o carte care-ți dă curajul de care ai nevoie pentru a nu te împiedica de limitele absurde ale celorlalți. Măcar asta avem de învățat de la ele, dacă nu altceva: să fim liberi, să fim cine suntem!



Pentru că e cea mai nouă carte a autoarei și există șanse să nu o fi citit încă, dar și pentru că mi-e tare dragă. Și pentru că, la fel ca în cazul celorlalte cărți scrise de Petronela, fiecare îți prezintă o față cu totul nouă e eului liric sau a naratorului, dar și o cu totul altă Petronela, mereu reinventată, mereu interesantă. Și care te intrigă - face parte tot din farmecul ei, crede-mă! În plus, coperta asta e atât de mișto!



N-am citit-o încă, dar nu e timpul pierdut. Corina Ozon e pe val - deja de multă vreme, tentațiile ei sunt cel puțin la fel de cunoscute ca amanții. Și în vreme ce autoarea pare să se adreseze unei anumite categorii (a se vedea și proiectul ei cu 35+), tot mai mulți cititori foarte tineri se arată impresionați de cărțile ei. Trebuie să fie ceva cel puțin interesant în această ecuație. Iar eu îmi propun să aflu ce anume.



E ca și cum te-ai uita la Las Fierbinți, varianta upgrade-uită. E foarte, foarte amuzantă și în același timp îmbină umorul rezultat din situații banale, la îndemână, cu umorul cu referințe culte, literare. Și e un mix bun, de invidiat. Poate m-am uitat prea mult la serialul anterior menționat, dar aș putea să jur că secretara Alinei Pavelescu e o Dalida autentică.


Prețurile cărților aflate în această promoție pornesc de la 11 lei, iar reducerea nu se aplică și cărților aflate deja în alte promoții, cum sunt cele cu prețuri de 4.9 sau 9.9 lei. Mai multe cărți la prețuri prietenoase găsiți pe site-ul editurii, aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alegoria experienței literare profunde - Rui Zink, „Cititorul din peșteră”

Sunt convinsă, 100% convinsă că, dacă aș fi citit cartea asta în urmă cu câțiva ani, deloc nu mi-ar fi plăcut. Și sunt la fel de sigură că, dacă o voi citi peste încă vreo 10-20 de ani - că mai mult nu apuc eu să trăiesc - mi se va părea chiar mai inteligentă decât acum. Explicația e simplă: cartea asta e despre cărți, citit, scriitori (mai puțin), cititori (mai mult), minunata experiență a cititului, a descoperirii ideilor, a dezvoltării capacității de a-ți imagina, de a transforma informația în imagini colorate și liniștitoare sau, dimpotrivă, care instigă. Iar e xperiența literară dobândită după zecile (oare sutele?) de cărți citite în ultimii ani este cea care m-a făcut să văd Cititorul din peșteră , măcar parțial, așa cum merită.

Adolescența fără prieteni și găurile negre ale singurătății

Inima mea și alte găuri negre sau cum Aysel, o adolescentă, își plănuiește sinuciderea. Suferă de depresie și, mai ales, suferă pentru că ceilalți nu-i înțeleg depresia. Își pune singură pe umeri o vină care nu-i aparține, dar crede că e misiunea ei să scape lumea de cine crede ea că este.

Invazia psihică ce nu se oprește la prima țigară aprinsă - „Omul duplicat”, José Saramago

Omul duplicat , cartea portughezului José Saramago, caută să îşi impună originalitatea.  Este o carte aparent ostilă pe care ajungi să o consumi cu aviditate şi care te face să rămâi perplex. Are dimensiunile unei invazii psihice căreia nu i te poţi opune; un thriller care nu se opreşte nici la prima ţigară aprinsă după ce ai citit-o.